Wat kost naturisme?

 

Ten eerste heb je het lidmaatschap, dit lidgeld verschilt van vereniging tot vereniging omdat ook het aanbod verschillend is. Isis behoort bij de goedkoopste verenigingen en vraagt 30 euro per gezin per jaar. Alleenstaanden betalen bij ons 22 euro per jaar. Ten tweede heb je dan het terreingeld als je naar een terrein gaat . Je betaalt daar dan een dagvergoeding, of een kampeervergoeding indien je voor meerdere dagen gaat. Deze dagvergoeding gaat van 7 tot 13 euro per gezin /dag. Als je naar een openbaar strand gaat (zoals Bredene) betaal je natuurlijk niets. Bij activiteiten wordt er enkel een onkostenvergoeding gevraagd door de organiserende vereniging.

Welke voordelen geeft het lidmaatschap?

 

Je moet lid zijn van een vereniging om op een terrein in België te mogen komen of aan een activiteit deel te nemen. In het buitenland vraagt ongeveer 60 % van de terreinen een lidkaart. Sommige commerciële vakantieterreinen bieden wel een eigen vakantiekaart aan voor de duur van je vakantie, maar deze prijzen liggen dikwijls hoger dan het lidmaadschap bij een vereniging.. Tevens krijg je informatie over activiteiten en terreinen die er speciaal voor naturisten zijn. Veel van deze terreinen geven dan ook nog eens korting als je lid bent van een vereniging. Ook krijgen wij als ISIS-leden kortingen in sauna's op vertoon van je lidkaart.

Vragen i.v.m. Mannen?

 

Wat als ik een erectie krijg? Als men naakt en erotiek van elkaar loskoppelt heb je hier normaal geen last van. Gebeurt het toch dan kan een koude douche wonderen doen. Opgelet, rondlopen met een erectie wordt niet getolereerd. Zijn er ook alleenstaanden? Alleenstaanden worden in veel verenigingen geweigerd. Wij, Isis, laten alleenstaanden toe zolang we in onze eigen vereniging een evenwicht hebben tussen de mannen en vrouwen. Wat met homo’s? Homo’s zijn mensen zoals jij en ik en zolang zij zich aan de familiale en naturistische regels houden en hun geaardheid niet uitbundig naar buiten brengen, zijn ze welkom.

Vragen i.v.m. Vrouwen?

 

Word je niet aangestaard als vrouw? Integendeel, je valt veel minder op omdat bij naturisten de buitenkant minder belangrijk is. Zijn er ook dikkere vrouwen bij? Ja! In de reclamebrochures zie je meestal enkel perfecte lichamen maar in werkelijkheid zijn die uiterst zeldzaam. Bij naturisten staat en hangt alles zoals het is en dat is ook het mooie er aan. Bij naturisten kan ook een oma van 80 voluit van de zon genieten. Wat als je ongesteld bent? Zolang het nodig is houd je dan gewoon een bikini-slip aan.

Vragen i.v.m. Kinderen?

 

Vinden kinderen het leuk? Jonge kinderen genieten van hun vrijheid. Als ze wat ouder en onzeker worden over hun lichaam kunnen ze gerust een short aanhouden; alleen in het zwembad of sauna zullen ze ook naakt moeten gaan. Er zijn maar weinig terreinen die het volledige naakt zijn van kinderen eisen. Eenmaal de pubertijd voorbij hebben kinderen geen problemen meer met het naakt zijn. Wat met pedofielen? Net zoals overal zullen er ook tussen de naturisten wel pedo’s zitten. Het voordeel voor ons is dat pedo’s hier sneller opvallen omdat ze niets kunnen verbergen. Ook is het voor naturisten- kinderen gemakkelijker om over hun lichaam of onprettige ervaringen te praten omdat dit voor hen geen taboe is.

Moet je meedoen aan activiteiten?

 

Neen, je bent vrij in het komen en gaan. Wij bij Isis hebben geen lente- of herfstwerkdagen om het terrein klaar te stomen tegen het komende siezoen. Onze en andere activiteiten worden aangekondigd in ons ledenboekje. Je bent dan zelf totaal vrij om deel te nemen of niet.

Waarom doen mensen aan naturisme ?

 

Naturisten willen het gevoel van volledige vrijheid ervaren. Een loskomen van de ketens die de mensen zichzelf opleggen. Naakt ervaart men deze vrijheid des te meer. Om dit in familiaal verband te kunnen beleven, is het respect en de aanvaarding van het naakte lichaam, zoals het is, heel belangrijk.Hiervoor moet het naakt zijn losgekoppeld worden van het sexuele. Wat naturisten dan ook doen. Maar zolang onze omgeving, onze maatschappij, deze twee blijven koppelen zullen mensen zich moeten blijven groeperen om in een afgesloten en veilige omgeving hun vrijheid te kunnen beleven.

Moet je altijd naakt lopen?

 

Nee , wij lopen niet altijd naakt! Wij lopen alleen naakt als de omgeving en de temperatuur dit toelaat. Het aantal naturisten dat thuis steeds naakt rondloopt is zeer klein. De meesten van onze leden beschikken trouwens niet over een voor kijklustigen afgesloten living of tuin. Wanneer lopen we dan wel naakt? Op sommige van de aangeboden activitieten zoals zwemmen, sauna, Oceadium. En op vakantie natuurlijk.

Wat met mijn privacy?

 

Je persoonlijke gegevens worden enkel opgeslagen in onze eigen vereniging en worden nooit zonder toestemming doorgegeven naar derden. Ook niet naar de FBN of de INF. Het kan wel zijn dat je iemand tegen het lijf loopt die je kent, maar ook dat is geen probleem daar er onder naturisten een soort van ongeschreven code bestaat die elkaars privacy respecteert. Zo spreken naturisten elkaar ook steeds met de voornaam aan .